II Edició Curs Educació i Mediació a Museus

BotónPROGRAMABotónMATRICULA

Davant del desconeixement i la infravaloració de la nostra professió, els educadors i mediadors de museus hem d’apostar per una formació continua que consolidi la nostra posició com a professionals reflexius, crítics sobre la pròpia pràctica i atents a les innovacions que s’estan produint en el món de la pedagogia i de les entitats museogràfiques.
Amb aquest objectiu el curs dotarà als participants d’una base teòrica, en apropar-los a les principals corrents de pensament que han reflexionat sobre els museus i l’educació al llarg del temps. Seguidament s’aprofundirà en els conceptes d’educador patrimonial i mediador cultural a partir de les ideologies que en ells subjeuen, i s’analitzaran models que estan transformant l’acció didàctica als espais de presentació del patrimoni. La millora de la praxis professional prendrà una especial rellevància tant en els aspectes teòrics com en la formació pràctica, tot impulsant-se les habilitats dels alumnes mitjançant la descoberta i experimentació d’eines metodològiques que permetin generar experiències significatives en els usuaris dels museus.
Aquesta segona edició del curs dobla les seves hores lectives per tal de poder ampliar i tractar amb més deteniment els continguts proposats, així com d’augmentar la tipologia de museus analitzats i el número de visites als centres [visites incluídes al preu de la matrícula]  A tots als alumnes i les alumnes se’ls hi entregarà un certificat d’aprofitament i assistència al curs.

  • Dates
   Divendres 3 de Novembre: de 16h a 20h [UB Raval] Dilluns 6 de Novembre: de 15h a 20h [CaixaForum] Divendres 10 de Novembre: de 15h a 20h [Fundació Miró] Dilluns 13 de Novembre: de 16h a 20h [Ub Raval] Divendres 17 de Novembre: de 15h a 20h [Museu Blau] Dilluns 20 de Novembre: de 16h a 20h [UB Raval] Divendres 24 de Novembre: de 15h a 20h [UB Raval] Dilluns 17 de Novembre: de 15h a 20h [UB Raval] Dilluns 13 de Novembre – 24 de Novembre: Pràctica opcional al matí de 1h 30 min. Horari a escollir al Octubre: [Museu Picasso Barcelona]
  • Lloc:

   Universitat de Barcelona. Facultats de Filosofia i de Geografia i Història.  [C/ Montalegre, 6, 08001 Barcelona] CaixaForum Barcelona. [Av. De Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona] Museu Picasso de Barcelona [Carrer Montcada, 15-23, 08003 Barcelona] Fundació Joan Miró* [Parc de Montjuïc, s/n, 08038, Barcelona] Museu Blau – Museu de Ciències Naturals de Barcelona* [Plaça Leonardo da Vinci, 4-5, 08019, Barcelona] *Pendent de confirmació

  • Docent: Myriam González Sanz [Historiadora de l’Art, dissenyadora pedagògica i educadora a museus]

  • Places lliures: 

  • Es farà entrega d’un diploma d’assistència i aprofitament del curs.

  • Mètode de pagament: Descompte del 50% fins al 5 d’Agost!!

   • Pagament únic [150€] Paypal pagarpaypal                                
     Transferència bancaria*
   • Pagament fraccionat [80€] Paypal pagarpaypal                                
     Transferència bancaria*

BotónPROGRAMABotónMATRICULA