Curs Crítica d’Art i Edició Cultural  [10H]

Quan observem les obres d’art com a crítics solem perdre en el camí la relació amb l’experiència estètica, amb tot allò que gaudim d’ella i amb allò que ens portem després de viure-la.Observem les obres d’art com si fossin objectes situats fora del món i les analitzem part per part, com un carnisser en un escorxador.
Quan llegim un text de crítica ens trobem amb una obra oberta en canal, sovint esmicolada, triturada, analitzada en els seus últims detalls però també buida de la seva “aura”.El text crític fracassa doncs i es converteix en còmplice de la institució cultural, desactivant el seu poder crític, poètic, relacional.
Però hi ha altres formes d’escriptura, com la novel·la, l’assaig poètic o la crònica que s’enfronten a l’art d’una altra manera, posant en primer lloc l’experiència de l’espectador. Una experiència que moltes vegades, com a crítics, obviem, utilizant l’escriptura com una capa que ens protegeix de les obres.
En aquest curs treballarem estratègies per convertir la crítica acadèmica, freda i avorrida en una crònica d’allò que ens passa front l’obra d’art. Una escriptura lliure construïda com una peça de théatre verité.
A tots els alumnes se’ls hi entregarà un certificat d’aprofitament i assistència al curs.

  • Dates
   Dilluns 28 de Novembre: de 15h a 20h.
   Dimarts 29 de Novembre: de 15h a 20h.
  • Lloc:
   Universitat Rovira i Virgili. Campus Catalunya. Aula 310. [Av. Catalunya, 35. 43002, Tarragona)
  • Docent:
   Marc Caellas [Crític d’art, gestor cultural i director d’escena]
  • Es farà entrega d’un diploma d’assistència i aprofitament del curs.
  • 95€ // 45€ si realitzes la matrícula fins al 10 de Novembre.pagarpaypal

 botonprograma-curso-tarragona-criticabotonmatricula-curso-tarragona-critica