Vols que t’informem per les futures edicions d’aquest Curs? Completa aquest formulari i t’informarem. [Només utilitzarem les teves d’aquest amb aquest fi]

 

Curs Comissariat d’Exposicions [9H]

Què és un comissari? Com es realitza un projecte expositiu? Com s’organitza una exposició? Què necessitem per a un muntatge? Quin paper juga el catàleg? El comissariat és una qüestió de pràctica? De quina manera s’estableix una nova relació amb els artistes? Com es qüestiona allò que és establert i s’aporta noves vies de discussió i / o de coneixement?
Aquest curs pretén aproximar aquestes preguntes i moltes altres sobre la figura del comissari d’exposicions en art contemporani, des dels moviments artístics dels anys 70 fins a l’actualitat.
Revisarem i ens aproximarem a les tasques d’un comissari des de diferents pràctiques, posicions i discursos: la complicitat amb l’artista, el tractament del fet expositiu i les seves temporalitats: la relació amb l’audiència, l’escriptura. Mitjançant una visió amplia d’anàlisis i gestió, produnditzarem a la tasca de la mediació entre els artistes, institucions, galeries i públic que requereix el fet de treballar en art des d’una aproximació diferenciada: el treball en espais alternatius o independents i la tasca en espais institucionals.
L’objectiu d’aquest curs és dotar de pautes als participants per definir en com pensar un projecte, generar discurs crític i argument expositiu, El curs mostrarà els procediments necessaris per a la confecció dùn projecte expositiu, així com de presentar i analitzar aquestes propostes sotmeses a debat.

A tots als alumnes i les alumnes se’ls hi entregarà un certificat d’aprofitament i assistència al curs.

  • Dates
   Dimarts 31 de Gener: de 16h a 19h.
   Dimecres 1 de Febrer: de 16h a 19h.
   Dijous 2 de Febrer: de 16h a 19h
  • Lloc:
   Centre d’Art La Panera. Centre de Documentació. [Plaça Panera, 2.  25002, Lleida]
  • Docent:
   Jordi Antas [Comissari independent i mediador]
  • Es farà entrega d’un diploma d’assistència i aprofitament del curs.