Pilar Rubí

CV

Pilar Rubí exerceix com a periodista cultural, comissària i docent. És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Oberta de Catalunya i en Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears, en la qual ha estat professora associada del Grau d’Història de l’Art.

Ha desenvolupat projectes de comissariat en el context local i emergent, tant a galeries (Pelaires, Xavier Fiol) com a centres d’exposicions i també en el marc de projectes com “Betart, laboratori d’art urbà de Calvià”. Forma part del col·lectiu Glory Hall, junt amb Magda Albis i Tolo Cañellas, per colonitzar nous espais no convencionals fora del circuit habitual d’exhibició. El seu últim projecte com curadora ha estat «Present Immediat. Una revisió dels certàmens municipals d’art plàstiques i visuals a Mallorca 2002-2017» promogut pel Consell de Mallorca. També ha codirigit el Festival Miradas de Mujeres, edició Balears en 2014, junt amb Mercedes Estarellas.

Part de la seva trajectòria professional està vinculada als mitjans de comunicació com a redactora, guionista i editora-cap de continguts tant generals com culturals (TV Mallorca, IB3TV i IB3Ràdio) a més de col·laborar en programes i publicacions de cultura contemporània (D-Palma, Concepto, CasaTomada, MondoSonoro, Newsletter 13, 40putes).

Actualment treballa com a coordinadora d’activitats i programes públics a Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. Imparteix cursos monogràfics d’art contemporani al programa de formació d’adults del Centre de Cultura «Sa Nostra» i condueix setmanalment la secció d’art contemporani del programa «Els Entusiastes» a IB3Ràdio.

Phone: 960484873
Spain